Gepost op

Professionele wasdrogers – voor het grote werk

Een wasdroger maakt het u gemakkelijk om uw wasgoed snel en eenvoudig te drogen. Maar mocht het mooi weer zijn, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om uw was buiten aan de waslijn te drogen. Dat is echter geen optie als het gaat om de hoeveelheden wasgoed die een ziekenhuis of een zorginstelling te verwerken krijgt. Of wat te denken van een hotel met grote hoeveelheden bedlinnen en badhanddoeken. Voor het grote werk zijn er de professionele wasdrogers.

Professionele wasdrogers zijn wasdrogers die elektrische en/of via gas verwarmd worden. Gasgestookte wasdrogers zijn er ook voor de particuliere markt, maar zijn niet bepaald populair. Vooral ook omdat er een speciale gasaansluiting voor nodig is, die vaak ontbreekt in een gewoon huishouden. Voor de professionele markt is een gasgestookte wasdroger wel heel interessant, omdat een gasgestookte wasdroger energiezuinig is en daardoor minder kosten met zich meebrengt.

Droogkasten

In sommige omstandigheden kan professioneel wasgoed niet in een wasdroger worden gedroogd. Bijvoorbeeld brandweerkleding is niet geschikt om mechanisch gedroogd te worden. Speciaal voor dit type wasgoed zijn er droogkasten. In een droogkast kan kleding opgehangen worden, waarna in een vrij korte tijd, door middel van gecirculeerde warme lucht, de kleding droog wordt ‘geblazen’.

Voor een gemiddeld huishouden zal een professionele wasdroger niet echt geschikt zijn. Maar er zijn situaties waarin de aanschaf van een professionele wasdroger ook voor particulieren interessant kan zijn. Zoals in grote gezinnen of als er wasgoed wordt verwerkt voor bijvoorbeeld de lokale sportvereniging. Voor een professionele wasdroger kunt u o.a. bij Miele Professional terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *