Gepost op

Zelf uw wasdroger repareren?

Sommige mensen zijn heel handig, dat loont als u zelf, bijvoorbeeld, uw wasdroger kunt repareren. Maar hoe komt u aan de benodigde onderdelen? Op Wasdrogers.nl vindt u wasdroger onderdelen voor de meest bekende merken, zoals AEG, Miele, Siemens, Bosch en Bauknecht. Of u nu op zoek bent naar een pluizenzeef, een afvoerpomp of een v-snaar, u vindt het er beslist tussen.

Zelf een wasdroger repareren vergt wel enige technische kennis. Het ligt voor de hand dat u het probleem ook erger kunt maken in plaats van beter. En dan zult u alsnog een vakman moeten inschakelen. Eenvoudige reparaties, zoals de reparatie aan een deur, zijn vaak wel uit te voeren. In de meeste gevallen is er wel een handgreep of sluitmechanisme te verkrijgen en u kunt zelfs de fabrikant bellen of er een volledige nieuwe deur besteld kan worden. Ook het vervangen van de afvoerslang lukt meestal nog wel. Andere reparaties, zoals het vervangen van afvoerpompen en v-snaren zijn echt niet voor de gemiddelde leek weggelegd. Bedenk dus goed waar u aan begint, voordat u de wasdroger helemaal uit elkaar haalt en na een lange worsteling niet meer weet wat te doen.

Mocht u er echt niet uitkomen, vraag dan advies, bijvoorbeeld op het wasdroger forum of bij de fabrikant van uw wasdroger. Een expert kan u al gauw vertellen of u de reparatie aan uw wasdroger zelf kunt uitvoeren of dat het beter is om er een specialist bij te halen.

6 gedachten over “Zelf uw wasdroger repareren?

 1. Hallo,

  HELP HELP HELP HELP HELP……..

  De V-snaar van onze droger Siemens WT6000EU, FD 8308 214596 is geknapt. Nu heb ik de droger los liggen en wil ik deze V-snaar zelf weer repareren. Kan dit? Zo ja, hoe? Ik weet dat de V-snaar over de trommel heen moet. Onder de trommel zie ik twee wieltjes en een stangetje waar de V-snaar met de ribbeltjes over heen moet. Maar dan…… moet de V-snaar dan over die twee wieltjes of er tussen door? Kunt u mij helpen? Heeft u eventueel een beschrijving, tekening? Ik hem momenteel niet de financiële mogelijkheid om een monteur te laten komen…..

  Vriendelijke groet,

  Margreet Rubrech – Dreijers

 2. wij hebben een wasdroger merk Bosch Berlina. Het probleem is dat de startknop niet optimaal meer functioneert,
  alleen als je deze ingedrukt houdt.

  nu heb ik het plan gevat zelf de knop te vervangen, ik weet echter niet hoe het bedieningspaneel verwijdert moet worden.
  ik ben opzoek gegaan naar een handleiding, zonder succes.

  Als iemand een tip heeft hoe dit paneel gelicht moet worden dan hoor en zie ik dat graag.

  Bij voorbaat dank

  vr Gr. Rick

 3. Hallo,
  in mijn whirlpool droogkast (luna c6) is de thermostaat in het verwarmingselement kapot, ik ben er ondertussen achter dat de het niet voorzien is om deze apart te vervangen, ik dien dus een volledig element te vervangen, zijn er echt geen mogelijkheden om de waarde van de thermostaat te achterhalen, en deze toch te vervangen door een alternatief ??

 4. nadat de wasdroger een paar minuten heeft gelopen stopt hij ermee en is de stop doorgeslagen, dus geen stroom meer.
  waarschijnlijk kortsluiting??
  wie kan mij helpen en is dit probleem door mijzelf te verhelpen?

  bvd voor de reactie

 5. Goeden middag,
  Ik heb een wasdroger van Erwin Bonn Duisburg waarvan het verwarmingselement kapot is.
  Ik heb geen idee of het de moeite loond dit te vervangen en hoe ik hier aanmoet komen.
  Jullie?
  Met vr.gr.Nonni Verbrugge

 6. geef aan waterbak vol maar bij controle is deze leeg
  is het aan te bevelen om een afvoerpomp te vervangen als dit het probleem is ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *