Gepost op

De bekendste wasdroger-defecten

Elk elektrische apparaat gaat weleens stuk. Zo ook de wasdroger. Simpele defecten zijn echter zelf op te lossen! Wilt u weten hoe? Lees dan dit artikel met tips over het oplossen van simpele defecten.

Wasdroger blijft koud
Als een wasdroger niet warm wordt, maar koud blijft is dit vaak een teken dat het apparaat oververhit is. Dit komt meestal doordat pluizenfilters of het luchtkanaal van de droger verstopt zit. Warmte blijft dan als het ware hangen achter het vuil. Dit kan erg gevaarlijk zijn en daarom is het belangrijk om uw filters regelmatig schoon te maken. Met een grote schoonmaakbeurt is het probleem vaak opgelost. Mocht het apparaat nog altijd niet warm worden, kijk dan in de gebruiksaanwijzing van uw droger of het apparaat een resetknop heeft. Pas als dit niet werkt, hoeft u een specialist te bellen!

Brandlucht
Wasdrogers zijn de nummer één oorzaak van huizenbrand. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat machines niet goed schoongemaakt worden, stof contact maakt met de elektrische onderdelen in het apparaat en zo vonken veroorzaakt. Ruikt u brand, zorg er dan voor dat u het apparaat niet meer gebruikt. Maak het apparaat van binnen en van buiten schoon. Ruikt u na een schoonmaak nog steeds een brandlucht zodra u een droogcyclus begint, dan kan het zijn dat er een technisch defect in de droger is, waarvoor een reparateur moet worden ingeschakeld.

Controlelampje blijft aan
Heeft u uw pluizenfilter schoongemaakt, maar blijft het controlelampje hiervan branden? Dan is er een ander element van de wasmachine dat ook verstopt is. Het gaat namelijk branden zodra de luchtstroming niet optimaal is. Controleer dan ook de afvoerslang op stof en spoel deze eventueel met water uit. Eventueel kunt u hierna op de resetknop drukken, waarna het lampje waarschijnlijk niet meer zal branden.

Lawaai
Als een droger lawaai maakt, komt dit vaak door een voorwerp dat door de trommel geslingerd wordt of klem zit in de rand van de trommel. Het gaat hierom vaak om dingen die per ongeluk in broekzakken zijn blijven zitten zoals munten of sleutels. De oplossing is om de trommel en de rand van de trommel goed te controleren. Een andere oorzaak van lawaai kan de plaatsing van de droger zijn. Zorg ervoor dat u het apparaat altijd op een stevige, rechte ondergrond plaatst; dan heeft u als het goed is geen geluidsoverlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *