Gepost op

Amerikaan krijgt 9 jaar cel voor kinderen in droger

Op Wasdrogers hebben we al vaker geschreven over de veiligheid van drogers. De Amerikaanse Aron Pritchard hield zich niet aan de voorschriften en stopte zijn kinderen als straf in de droogtrommel. Hij is daarom veroordeeld tot 9 jaar cel.

Rechter vindt straf terecht
Pritchard werd in 2008 al veroordeeld omdat hij de 2- en 3-jarige kinderen van zijn vriendin strafte door ze op te sluiten in een droger. Hij werd toen veroordeeld tot 124 maanden cel. Onlangs ging hij in hoger beroep tegen deze straf. De rechter bepaalde echter dat deze gerechtvaardigd was en bevestigde de straf van 124 maanden.

Tragische ongelukken
Er vinden regelmatig ongelukken plaats met kinderen en wasmachines of drogers. Vorig jaar klom een peuter op een bovenlader en viel hij in de draaiende machine. Zijn moeder ontdekte hem na een paar minuten pas en kwam erachter dat hij al geen hartslag meer had. Hulpverleners reanimeerden het jongetje, maar een dag later overleed hij alsnog.

Veiligheid en wasdrogers
Om ongelukken met kinderen te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen. De eerste is om een machine te kopen met kinderslot. Op die manier kunnen kinderen de trommel niet zelfstandig open maken. Een tweede tip is om kleine kinderen niet te laten helpen met het wassen wat het apparaat zelf betrept. Natuurlijk kunnen ze helpen met bijvoorbeeld het opvouwen, maar met gevaarlijke apparaten kunnen ze nu eenmaal niet omgaan. Ten derde: wellicht een open deur, maar houd uw kinderen bij draaiende elektrische apparaten uit de buurt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *