Gepost op

Wasdroger Zanussi Beste Koop volgens Consumentenbond

De Zanussi ZTH 485 warmtepompdroger is onlangs door de Consumentenbond gekozen tot Beste Koop naast de Bosch WTW84360NL. Niet gek, aangezien de wasdroger 40 procent minder energie verbruikt dan de al zuinige A-label wasdrogers.

Hoe kan de wasdroger met een trommelinhoud van zeven kilo zo weinig energie verbruiken? Voor een groot deel heeft dit te maken met de slimme warmtepomptechnologie. Wasdrogers die hier gebruik van maken, recyclen de warme lucht als het ware. De lucht wordt namelijk via buizen en filters afgevoerd, waarna het wordt afgekoeld. De inmiddels koude, droge lucht gaat vervolgens weer terug naar de warmtewisselaar, om de was weer te drogen. Dit terugkerende proces zorgt ervoor dat de energierekening laag blijft in vergelijking met bijvoorbeeld de traditionele condensdroger.

Bovendien beschikt de wasdroger over een elektronische droogtegraadsensor. Vroeger moest je een tijd instellen, bij de wasdroger van Zanussi ‘bepaalt’ de droger zelf wanneer de was droog is en op dat moment schakelt hij automatisch uit. Op die manier wordt er nog meer energie bespaard.

Pluis-vrije wasdroger

Naast de unieke energiebesparingsmogelijkheden van de Zanussi, beschikt de wasdroger ook over een dubbel filtersysteem om pluisjes op te vangen. De meeste wasdrogers hebben slechts één filtersysteem hiervoor. Het grote voordeel van een dubbel filtersysteem is dat de trommel pluisvrij blijft en de vervelende pluisjes niet aan uw lievelingstrui blijven zitten.

De warmtepompdroger heeft tevens, zoals elke warmtepompdroger, een opvangbak onderin de droger voor de condens. U kunt de wasdroger echter ook gewoon aansluiten op de afvoer zodat het restvocht simpelweg via de afvoer verdwijnt. De fabrikant is trots op het grote compliment van de Consumentenbond en beloonde daarom iedereen die tussen 1 september en 1 oktober een Zanussi-droger kocht, met een stroomstrijkijzer van Zanussi.

Zanussi: La Vita è Bella, het leven is mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *