Gepost op

Recept: maak je eigen wasverzachter!

Steeds meer mensen willen groener leven. Vers eten, windenergie gebruiken en recyclen. Nu kun je ook je eigen wasverzachter maken, zodat er minder chemicaliën in het water terechtkomen!

Zelfgemaakt en milieuvriendelijk
Het maken van je eigen wasverzachter is simpel en snel. Binnen tien minuten is het gepiept en bovendien worden er ingrediënten gebruikt die de meeste mensen standaard in de kast hebben staan. Een simpel recept bevat de ingrediënten zuiveringszout, water, wit azijn en eventueel een olie om een lekkere geur aan het geheel toe te voegen.

Het maken van wasverzachter is simpel. Neem een half kopje zuiveringszout en mix dit met ongeveer 3.5 liter water. Roer het goedje tot het zuiveringszout volledig is opgelost. Voeg vervolgens rustig 3 kopjes wit azijn toe. Wees hierbij voorzichtig, want als je het azijn te snel toevoegt, heb je kans dat het mengsel gaat schuimen. Tot slot voeg je eventueel een geurolie toe zodat de wasverzachter lekker ruikt.

Alternatieve recepten
Het bovenstaande recept is één van de makkelijkste manieren om wasverzachter te maken en kost je bijna niks. Er zijn echter nog vele andere recepten te vinden, zoals in onderstaand filmpje bijvoorbeeld een mengsel met conditioner! Deze variant is iets minder milieuvriendelijk dan het recept hierboven, maar is natuurlijk een prima optie om geld te besparen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *