Gepost op

Gaswasdrogers zuinigst van allemaal

Een nieuwe, revolutionaire trend op het gebied van energiezuinige wasdrogers zijn de gaswasdrogers. Deze wasdrogers gebruiken aardgas om de lucht te verwarmend die vervolgens de kleding droogt. ‘Traditionele’ wasdrogers gebruiken hier elektriciteit voor.

Voordelen gaswasdroger

Een gaswasdroger is een grote investering. Vanwege het gebruik van gas zijn deze wasdrogers duurder in de aanschaf dan een gewone wasdroger. U bespaart echter zo veel energie en tijd met een gaswasdroger, dat hij zichzelf al snel weer terugverdient.
Hoe werkt het dan precies? De lucht die verwarmd wordt, wordt verwarmd door een gasbrander. Wees gerust, niet zo’n ouderwetse, gevaarlijke gasbrander, maar een elektronisch gestuurde.

De aanschaf van een gaswasdroger kent veel voordelen. Zo is het beter voor het milieu, omdat er minder energie wordt verbruikt. Beter voor het milieu betekent in dit geval ook beter voor de portemonnee: gas is goedkoper dan elektriciteit, en er is minder van nodig. Er gaat namelijk meer warme lucht door de trommel met deze wasdrogers, zodat uw kleren korter in de droger hoeven te zitten.

Nadelen gaswasdroger

Met voordelen komen echter ook een aantal nadelen. Zo kunt u een gaswasdroger niet altijd overal plaatsen: er is uiteraard een gasleiding voor nodig. Heeft u deze niet op de plek waar u uw droger kwijt wilt, dan zal deze aangelegd moeten worden. Daarnaast heeft de droger altijd een afvoerbuis nodig, om de lucht af te voeren. De mogelijkheid voor ventilatie moet u wel hebben.

Gaswasdroger vs. zuinigste wasdroger

Er wordt vaak gezegd dat de warmtepompdroger de zuinigste wasdroger is van het moment. De gaswasdroger is echter zuiniger, bij evenveel gebruik. Stel, u gooit de wasdroger elk jaar 155 keer vol. Houd je rekening met de gasprijzen van dit moment, dan kost u dat jaarlijks 25 euro. Een warmtepompdroger die even vaak gebruikt wordt en energielabel A heeft, kost 20 euro meer op jaarbasis.

Bron foto: pirouwet.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *