Gepost op

Een droger kopen: waar let je op?

In een modern huishouden is een droger vrijwel onmisbaar. Als je er een aanschaft, wil je natuurlijk een apparaat dat goed werkt, niet te duur is en lang meegaat. Maar waar let je nu precies op?

Het soort droger
Er zijn drie verschillende drogers: warmtepompdrogers, condensdrogers en afvoerdrogers. Alle drie functioneren ze anders en voor alle drie moet je huis aan bepaalde eisen voldoen. Laat je hierover goed inlichten, bijvoorbeeld op internet of natuurlijk in een elektronicawinkel. Online, bijvoorbeeld op deze site, is veel informatie te vinden over drogers en hun functioneren. Weet je zo’n beetje welke droger je wilt hebben, dan kun je het beste online lezen of de droger bij anderen in de smaak valt. Op Bol.com is bijvoorbeeld de mogelijkheid recensies te plaatsen, net als op Kieskeurig.nl.

Grootte
Vaak weet je al waar je droger ongeveer moet komen te staan. Meet de ruimte goed op voordat je iets koopt! Hou er bovendien rekening mee dat sommige drogers op pootjes moeten staan en ook ventilatie-ruimte nodig hebben. Drogers zijn gevaarlijke apparaten aangezien ze een van de hoofdoorzaken zijn van huisbranden. Hou je dus goed aan de voorschriften die in de gebruiksaanwijzing worden aangegeven. Overigens is de grootte van de droger natuurlijk ook belangrijk omdat in een grote droger meer was past. Heb je een groot gezin, dan is een grotere droger wellicht verstandig.

Energieverbruik
Wasdrogers gebruiken over het algemeen veel energie. Er zijn wel allerlei tips te noemen om bij het drogen zo min mogelijk energie te verbruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de temperatuur lager te zetten of om een versneld programma te gebruiken. Natuurlijk helpt het ook om je was op te sparen zodat je minder vaak hoeft te drogen. Meer weten over drogers en energieverbruik? Kijk dan op MilieuCentraal.nl.

Kwaliteit
Je kunt drogers onmogelijk even uitproberen in de winkel en dat maakt dat je koopt op basis van de informatie die je van tevoren hebt opgezocht. Er zijn echter verschillende manieren om erachter te komen of je een droger van kwaliteit koopt. Zo worden drogers door de Consumentenbond getest en krijgen ze een bepaald label op basis van hoe goed het apparaat werkt. Deze labels worden ook bij de informatie op websites als Kieskeurig.nl vermeld. Ook helpt het natuurlijk om reviews te lezen van mensen die de droger al in huis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *