Gepost op

Innovatieve PurDry wint prijs

Twee Amerikaanse studenten hebben de NovaUCD award gewonnen voor hun bijzondere uitvinding: een draagbare droger die kleding niet alleen droogt, maar ook strijkt.

Opbergbaar en energiezuinig
De PurDry klinkt als een product met enkel voordelen: hij hoeft niet geïnstalleerd te worden, kan gemakkelijk worden weggeborgen en belooft je energierekening drastisch te verlagen. Finbarr Maguire is één van de uitvinders van het apparaat en legt uit: ‘’In moderne woningen komen mensen vaak ruimte tekort en om dit probleem op te lossen is de PurDry ideaal. Hij weegt nog geen zes kilo en kan als hij niet gebruikt wordt worden opgevouwen en weggeborgen.’’

Drogen en strijken
Het apparaat bestaat uit een metalen kist waarin kleren door middel van wind gedroogd worden. Op deze manier wordt kleding direct gestreken en komt het kreukvrij uit de droger. Maguire: ‘’Het apparaat herkent bovendien welke stof het is, waarna het programma wordt aangepast en kleding niet krimpt. Het product bespaart dus niet alleen geld, maar ook tijd.’’ De gewonnen prijs is een bedrag van € 20,000, waarmee de PurDry verder ontwikkeld zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *