Gepost op

Statische kleding ontladen

In de winter heeft kleding de neiging sneller statisch te worden. Hoe kun je dit voorkomen of hoe kun je statische lading uit stoffen verwijderen?

Knetterend wasgoed
Het statisch worden van kleding komt voornamelijk voor bij synthetische stoffen. Van deze stoffen worden allerlei kledingstukken gemaakt zoals fleece-vesten, truien en shirts. Een klacht die regelmatig voorkomt is dat deze kleding statisch uit de droger komt. Erg lastig, aangezien je zo de hele dag ‘knettert’ van de elektrische energie!

Op de waslijn
De simpelste manier om het statisch worden van kleding te voorkomen, is om synthetische stoffen niet in de droger te stoppen. Het is beter voor de stof, maar voorkomt ook statisch worden, om synthetische kleding aan de waslijn te hangen. Het is namelijk de wrijving in de droger die het statische effect veroorzaakt. Stop je kleding niet in de droger, dan zal het minder snel statisch zijn.

Drogerdoekjes
Heb je geen ruimte voor een waslijn of vindt je het elektrisch drogen gewoon makkelijker? Dan kun je ervoor kiezen om een drogerdoekje aan je kleding toe te voegen. Het kan ook helpen om je droger op een wat rustigere stand te zetten. Dan wordt de kleding minder agressief langs elkaar gewreven, zodat er minder kans op een statisch effect is.

In de vriezer
Heb je een trui die ondanks bovenstaande tips toch statisch is geworden? Dan is een handige manier om het effect te verminderen om het kledingstuk even in de vriezer te leggen. Binnen een halfuurtje is de statische elektriciteit dan weggetrokken. Je kunt je trui dan zonder angst voor schokjes weer aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *