Gepost op

Onderhoud zelf je wasdroger

Wanneer je wasdroger het begeeft, is dat natuurlijk erg vervelend. In enkele gevallen kun je er echter zelf iets aan doen. Een overzicht van veelvoorkomende problemen en de oplossing.

De wasdroger wordt niet meer warm

Wanneer je wasdroger niet meer warm wordt, duidt dat vaak op oververhitting. De voornaamste oorzaak daarvan is verstopping van de luchtkanalen. Deze kunnen verstopt raken door pluisjes en stofresten. Vaak wordt dit veroorzaakt door overbelading van de wasdroger. Wanneer je wasdroger niet meer warm wordt, kun je zelf de kanalen schoonmaken en de wasdroger even resetten.

Pluizenzeef verstopt

Als de wasdroger aangeeft dat de pluizenzeef verstopt zit, kan dit meerdere oorzaken hebben. Ten eerste kan de pluizenzeef niet schoon zijn. Maar ook wanneer er stofresten in de luchtkanalen zitten, geeft de wasdroger wel eens aan dat de pluizenzeef verstopt zit. Vergeet bij condensdrogers daarom niet de wisselaar regelmatig te spoelen. Dit kan gewoon onder de douche. In de gebruiksaanwijzing kunt u nagaan waar alle pluizenfilters zitten die u zelf kunt reinigen.

Niet droog

Het kan gebeuren dat het wasgoed erg heet is, maar evengoed niet droogt. In dit geval is er vaak een sensor vervuild. Dit wordt veroorzaakt door restjes wasverzachter en wasmiddel. In de trommel van de wasdroger zit een chroomstalen sensorstrip. Wij adviseren om deze te ontvetten met azijn.

Lawaai

Als je wasdroger een hoop lawaai maakt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan er bijvoorbeeld een muntstukje tussen de trommelrand zitten. Dit kun je eenvoudig controleren met een spiegeltje. Wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat er slijtage zit in bijvoorbeeld het lagerwerk of de aandrijfwieltjes. Laat in dit geval een specialist naar de wasdroger kijken. Sommige onderdelen mogen niet gesmeerd worden. Wanneer de aandrijfriem doorslipt, kan er namelijk brand ontstaan.

Heb je problemen met je wasdroger, of heb je vragen over het onderhoud van je wasdroger? Op het wasdroger forum kunnen onze deskundigen u voorzien van een goed advies waarna u zelf aan de slag kunt gaan met het onderhoud van uw wasdroger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *