Gepost op

Top 3 zuinige wasdrogers

Wat zijn de zuinigste wasdrogers van dit moment? De Bosch WTW86561 NL, de Miele T 8827 WP ECO Comfort en de Siemens WT46W561NL zijn de beste en meest energiezuinige wasdrogers van het moment.

Zuinigste wasdrogers, A+++++ label

De meest zuinige wasdroger die op dit moment verkrijgbaar is, is misschien wel de Bosch WTW86561 NL. Het verbruik van deze machine is vastgesteld op de bijzonder lage waarde van 1.35 kWh. Het drogen van een lading was kost omgerekend slechts 33 cent. De Bosch is maar liefst 70 procent zuiniger dan een standaard wasdroger en 50 procent zuiniger dan een wasdroger met een standaard A-label. Deze opmerkelijke prestaties leveren het apparaat een energielabel op van A+++++. Behalve zuinig is de Bosch ook ruim bemeten, met een droogcapaciteit van 7 kilogram.

Kwaliteitsmachine

De Miele T 8827 WP ECO heeft een iets ‘kleiner’ energielabel (A++), maar is volgens de beoordelaars wel een echte kwaliteitsmachine met een lange levensduur. Een droogbeurt kost door het gebruik van 1,7 kWh nog geen 45 cent. Bijkomende voordelen zijn een elektrische vochtmeter, waardoor de wasdroger nooit langer aanstaat dan nodig is en een functie waarmee is in te stellen wanneer de machine moet starten. Wanneer je gebruik maakt van een daltarief is dat natuurlijk ideaal.

Veelzijdige wasdroger

Dat de WT46W561NL wasdroger van Siemens in de top-3 voorkomt mag bijna geen verrassing heten. De machine werd immers als beste getest in de Consumentengids van september 2011. De Siemens is de helft zuiniger dan een andere wasdroger met een A-label. Active Air technologie en een zelfreinigende condensor zijn aansprekende eigenschappen van deze wasdroger. Het beschikt over een veelheid aan programma’s, zoals superkort, kreukherstellend, wol en strijklicht.

Er zijn natuurlijk meer energiezuinige wasdrogers op de markt. De meest energiezuinige wasmachines vindt u terug middels een energieklasse van A+++ en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *