Gepost op

Nooit meer strijken

Heb je een hekel aan strijken? Tegenwoordig is het steeds minder vaak nodig. Veel wasdrogers hebben namelijk de anti-kreukfase, waardoor kleding glad de machine uit komt!

Beweging en warme lucht
Bij het strijken van kleding wordt gebruik gemaakt van vocht en warme lucht. Dit komt ook bij het machinaal drogen van stoffen kijken. Hierdoor hebben veel wasmachines tegenwoordig de anti-kreuk functie. Dit werkt als volgt. Na het drogen van de kleding gaat de droogcyclus nog iets langer door. De was wordt nog iets langer rondgedraaid of, bij sommige drogers, heen en weer geschud. Tegelijkertijd wordt er warme lucht door de was geblazen. Door de combinatie van beweging en warme lucht verdwijnen de kreukels als sneeuw voor de zon.

Anti-kreuk machines
Benieuwd welke machines de anti-kreuk functie hebben? Een goed voorbeeld is de Miele W5000, die een SoftCare trommel heeft waarin je kleding minimaal slijt en kreukels minder snel gevormd worden. De SoftCare trommel komt bij meerdere wasdrogers van Miele voor. De Miele WT2780 heeft bijvoorbeeld diezelfde trommel en is dus perfect voor mensen die niet van strijken houden. Ook andere merken hebben drogers en wasmachines met speciale trommels. Zanussi heeft bijvoorbeeld de ZWF5140P en Siemens de WT46E3F4NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *