Gepost op

Verschillende programma’s voor je wasdroger

Weinig ruimte om je was uit te hangen of is het simpelweg te vochtig en te koud om je kleding te laten drogen? Een wasdroger biedt uitkomst. Bij aanschaf van een wasdroger is het wel van belang om te letten op de programma’s die het apparaat biedt. Want het is niet alleen een kwestie van was in je wasdroger doen, deurtje dicht en wachten tot het klaar is. Tegenwoordig hebben wasdrogers verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen, zodat je was er telkens weer perfect uitkomt.

Welke programma’s er precies op een wasdroger zitten, hangt natuurlijk af van het type en merk. De ene beschikt over een aantal standaard programma’s en de andere heeft wel tien verschillende en speciale droogprogramma’s. Ga dus na wat jij belangrijk vindt en kies de wasdroger die bij jou past!

Uitgestelde start

Ben je veel van huis weg? Dan is een wasdroger met uitgestelde start de perfecte oplossing! Dit programma zorgt ervoor dat je zelf kunt beslissen wanneer je de wasdroger laat beginnen. Wil je geld besparen? Stel je wasdroger dan zo in dat deze ’s nachts begint met drogen. Het nachttarief is namelijk een stuk goedkoper.

Speciale materialen

Sommige materialen hebben speciale zorg nodig. Denk bijvoorbeeld aan wol. Wol is een delicaat materiaal dat snel stuk kan gaan. Maak daarom gebruik van het wolprogramma. Hierbij wordt een speciale korf gebruikt om vervilting te voorkomen. Mensen stoppen bovendien ook niet graag hun favoriete jeans in de droger. Op sommige wasdrogers zit een speciaal jeans programma zodat je ook spijkerstof met een gerust hart kunt drogen.

Strijkvrij

Eén van de nieuwste programma’s voor wasdrogers is het stoomprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat je droge kleding geheel strijkvrij uit de wasdroger komt. De was wordt op een hoge temperatuur gedroogd waardoor je wasgoed kreukvrij uit de wasdroger komt. Dat scheelt weer een hele berg strijkgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *