Gepost op

Matchende wasmachines en drogers

Hoewel er steeds meer wasdroogcombinaties op de markt komen, kopen veel mensen twee losse machines. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u een wasmachine samen met een droger aanschaft?

Twee apparaten aanschaffen
Als je voor het eerst je eigen huis koopt, komt daar vaak ook het aanschaffen van een eigen wasmachine en droger bij kijken. Dat kan best lastig zijn, aangezien je je voor het eerst met witgoed bezighoudt en je geen idee hebt wat je moet kopen. Bovendien moet je er bij de aanschaf van de machines rekening mee houden dat ze een beetje bij elkaar passen. Je moet dan bijvoorbeeld letten op de grootte, het soort machine en het merk.

Formaat en vulgewicht
Als je een wasmachine en een droger tegelijkertijd aanschaft, kun je er het beste op letten dat de twee apparaten dezelfde afmetingen hebben. Ten eerste staat dit mooier in je huis, maar het is ook handiger. Bekijk goed hoeveel was er in de wasmachine kan; 6, 7 of 8 kilo? Zorg er vervolgens voor dat je droger hetzelfde maximale vulgewicht heeft. Zo kun je schone was direct overladen in je droger, zonder dat je erover na hoeft te denken of het apparaat dit wel aankan.

Ontwerp en programma’s
Heb je weinig ruimte in je huis, dan is het verstandig om machines aan te schaffen die je bovenop elkaar kunt plaatsen. Vraag hiernaar in de winkel, want niet alle apparaten zijn hier geschikt voor! Wil je graag dat de twee ook qua uiterlijke kenmerken op elkaar aansluiten, dan is het verstandig om een wasmachine en droger van hetzelfde merk te kopen. Vaak heeft dit ook het voordeel dat de was- en droogprogramma’s op elkaar aansluiten wat betreft de duur van een programma. Erg handig, want zo werken de twee soepel samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *