Gepost op

Je droger laten repareren

Als je droger niet meer naar behoren werkt, hoef je niet meteen een nieuwe te kopen. Laat eerst eens een monteur langskomen!

Reparatie is mogelijk
Aan een droger kunnen verschillende dingen kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan het verwarmingselement, de elektrische klok of de trommel. Dat het apparaat niet meer naar behoren werkt, wil niet meteen zeggen dat je naar de winkel hoeft te rennen om vervanging te zoeken. Bel eerst eens een monteur, die het probleem vaak al snel gevonden heeft.

Garantie
Voor een defecte droger kun je de fabriek bellen, of in zee gaan met een monteur die voor zichzelf werkt. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Het eerste wat je kunt controleren, is of de droger is stukgegaan binnen de garantieperiode. Veel fabrikanten komen de droger dan namelijk gratis voor je maken.

Prijsverschil
Gaat je droger na jaren van trouwe dienst stuk, dan zul je de keuze moeten maken tussen een monteur van de fabrikant of een monteur die voor een ander bedrijf werkt. Hierin kan een verschil in prijs optreden. Houd er rekening mee dat welke van de twee je ook kiest, je altijd een aardig bedrag kwijt bent aan reparatiekosten.

Redelijk bedrag
Wat is nu eigenlijk een redelijke prijs voor een monteur? Hierover verschillen de meningen. Een reparatie van 15 minuten incl. voorrijkosten kost al snel € 70,- Wat het totaalbedrag voor de reparatie wordt, hangt ervan af welk element van je droger stuk is.

Voorbereiding
Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn bij een reparatie van je droger, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Doe onderzoek naar de kosten per monteur en lees je eerst zelf in over wasdrogers en welke elementen stuk kunnen zijn. Hoe beter je weet wat er met het apparaat aan de hand is, hoe efficiënter een monteur te werk kan gaan en hoe goedkoper je uit bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *