Gepost op

Extra stille drogers: hoe werken ze?

Veel witgoedproducenten bieden ze de laatste jaren aan: extra stille drogers. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk en welke machines zijn zoal verkrijgbaar?

Geruisloos
Miele heeft de extra stille SoftCare-apparaten, Whirlpool biedt de SilentSteel-trommel en vrijwel iedere andere witgoedproducent heeft iets soortgelijks. Geruisloze drogers zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering en dat heeft natuurlijk alleen maar voordelen. Je kunt drogen zonder dat daar iemand last van heeft; ideaal!

Materiaal
Het geheim achter veel van de extra stille systemen, is de droogtrommel. Deze wordt bij de Whirlpool SilentSteel-apparaten bijvoorbeeld gemaakt van materiaal dat geluidsdempend is: roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat harde stukken in kleding zoals ritsen en knopen een minder rammelend geluid maken.

Geluid dempen
Een tweede element dat veel invloed heeft op het geluid wat een droger maakt, is de droogkast. Bij drogers van lage kwaliteit worden deze gemaakt van plastic platen, maar dit kan ook anders. Sommige producenten kiezen er bijvoorbeeld voor om een laag aan te brengen die geluid tegenhoudt. Hierdoor kan de trommel geluid maken, maar kun je dit buiten de droogkast amper horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *