Gepost op

Wasdrogers en energiekosten

Het is algemeen bekend dat wasdrogers energieslurpers zijn. Maar hoeveel betaalt u door dit apparaat nu eigenlijk aan energiekosten?

Energieslurpers
De wasdroger is nog altijd het minst energiezuinige huishoudelijke apparaat. Hoewel er dankzij technologische ontwikkelingen al veel vooruitgang is geboekt wat betreft stroomverbruik, blijft het gebruik van een machine een duur grapje. De Consumentenbond zet de gemiddelde kosten voor u op een rijtje.

Warmtepompdroger zuinigst
De goedkoopste optie op wasdroger-gebied is (na de waslijn uiteraard!) de warmtepompdroger. De energiezuinigste droger van deze soort draagt op dit moment het energielabel A+++. Uitgaande van 108 droogbeurten per jaar, bent u aan energie jaarlijks 13 euro kwijt. De tweede plek is voor de warmtepompdroger met energielabel A++, waarvoor u jaarlijks 17 euro zou betalen.

Luchtafvoer peperduur
De gasdroger staat op de derde plek en verbruikt zo’n 22 euro aan energie per jaar. De warmtepompdroger met energielabel A+ kost u jaarlijks een euro meer. Schokkend is dat de luchtafvoerdroger met het energielabel C ruim het dubbele kost, namelijk 54 euro per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *