Gepost op

Zelf uw wasdroger repareren?

Sommige mensen zijn heel handig, dat loont als u zelf, bijvoorbeeld, uw wasdroger kunt repareren. Maar hoe komt u aan de benodigde onderdelen? Op Wasdrogers.nl vindt u wasdroger onderdelen voor de meest bekende merken, zoals AEG, Miele, Siemens, Bosch en Bauknecht. Of u nu op zoek bent naar een pluizenzeef, een afvoerpomp of een v-snaar, u vindt het er beslist tussen.

Zelf een wasdroger repareren vergt wel enige technische kennis. Het ligt voor de hand dat u het probleem ook erger kunt maken in plaats van beter. En dan zult u alsnog een vakman moeten inschakelen. Eenvoudige reparaties, zoals de reparatie aan een deur, zijn vaak wel uit te voeren. In de meeste gevallen is er wel een handgreep of sluitmechanisme te verkrijgen en u kunt zelfs de fabrikant bellen of er een volledige nieuwe deur besteld kan worden. Ook het vervangen van de afvoerslang lukt meestal nog wel. Andere reparaties, zoals het vervangen van afvoerpompen en v-snaren zijn echt niet voor de gemiddelde leek weggelegd. Bedenk dus goed waar u aan begint, voordat u de wasdroger helemaal uit elkaar haalt en na een lange worsteling niet meer weet wat te doen.

Mocht u er echt niet uitkomen, vraag dan advies, bijvoorbeeld op het wasdroger forum of bij de fabrikant van uw wasdroger. Een expert kan u al gauw vertellen of u de reparatie aan uw wasdroger zelf kunt uitvoeren of dat het beter is om er een specialist bij te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *