Gepost op

Wasdrogers flink in ontwikkeling

Over de ontwikkeling van wasmachines is veel te lezen, maar tegelijkertijd staat de ontwikkeling van wasdrogers allerminst stil. Apparaten moeten namelijk steeds zuiniger en sneller worden zonder op kwaliteit in te leveren, dus kijkt de branche ook scherp naar nieuwe mogelijkheden bij wasdrogers. Welke ontwikkelingen gaan we in 2012 zien? Enkele voorname aandachtpunten zijn energieverbruik, gebruiksgemak en programma’s.

Handig

Een trend die in 2011 al zichtbaar was en zich zeker in 2012 flink zal doorzetten, is dat wasdrogers je als gebruiker steeds meer informatie geven. Zo komt het al steeds meer voor dat u er zelf niet op hoeft te letten of u de filters al moet vervangen, maar geeft het apparaat dat zelf aan op het moment dat dit nodig is. Ook handig is dat apparaten ook steeds vaker aangeven hoe lang het nog duurt voordat uw was netjes droog is. Ook steeds populairder is het gebruik van warmtepompen in drogers. Die gebruiken namelijk minder energie als de reguliere elementen die je in drogers vindt.

Blijven draaien

De programma’s van wasdrogers zijn steeds geavanceerder. Uiteraard verloopt het drogen vaak al automatisch, maar er zijn steeds meer detailprogramma’s beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een antikreukprogramma te laten draaien. Als uw was droog is, blijft de trommel periodiek nog draaien om te zorgen dat uw was niet kreukt. Wie regelmatig overhemden droogt, weet dat dit erg handig is.

Opfrisprogramma

Drogers begeven zich steeds meer ook op het vlak van wasmachines. Uiteraard kunt u niet uw kleren geheel wassen met een wasdroger, maar het is al wel mogelijk om ze snel weer wat frisheid mee te geven. Verschillende drogers beschikken namelijk over een opfrisprogramma. In dit programma wordt de was met koude lucht behandeld, zodat de muffigheid uit de kleren gaat en ze weer eventjes mee kunnen zonder dat u deze hoeft te wassen. En dat scheelt meteen weer in het waterverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *