Gepost op

Rookmelder redt leven van familie na drogerbrand

Een gezin in Engeland is aan de dood ontsnapt dankzij een rookmelder. Tijdens een nachtelijke droogbeurt was de droger in brand gevlogen, waarna de melder afging.

Verwoestend apparaat
Dat de wasdroger niet het meest veilige apparaat is, is algemeen bekend. Het apparaat is nog altijd de nummer één oorzaak van brand in Nederlandse huishoudens. Regelmatig doen zich verhalen de ronde over huisbranden die door drogers worden veroorzaakt, vaak met rampzalige gevolgen. In het geval van het Engelse gezin werd een groot deel van hun huis door vlammen verwoest.

Stof de boosdoener  
Branden in drogers ontstaan vaak door stofdeeltjes die in aanraking komen met het verwarmingselement. Gelukkig zijn er allerlei dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de filters en afvoerslang van de droger regelmatig gereinigd worden.

Verstandig voorzichtig
Het is verstandig om één keer per jaar ook de binnenkant van de droger schoon te maken door de bovenkant eraf te schroeven en voorzichtig de elementen te stofzuigen. Ook kun je voor de zekerheid het beste thuis en wakker blijven als de droger aan staat. Zoals het verhaal uit Engeland laat zien kan het installeren van een rookmelder ook geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *