Gepost op

Nederlander let steeds meer op energieverbruik

Sinds de crisis moet iedereen wat geld besparen. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders dit ook doen door te letten op de energierekening!

Vernieuwing op de markt
Jaarlijks wordt er steeds minder gebruik gemaakt van gas. Dat komt voornamelijk doordat apparaten er steeds vaker zonder kunnen. Kookplaten zijn er nu bijvoorbeeld ook in elektronische vorm. De laatste tijd is eenzelfde neerwaardse trend te zien in het verbruik van elektriciteit. Ditmaal niet doordat apparaten zuiniger worden, maar doordat de Nederlandse consument beter let op welke apparaten hij aan laat staan of uitzet.

Letten op energieverbruik
Uit een rapport van verschillende energiemaatschappijen blijkt dat apparaten zuiniger worden. Dit geldt voornamelijk voor apparaten die bekendstaan als energieslurpers zoals koelkasten, vriezers, maar ook wasdrogers. In deze markt valt veel te winnen en dus vinden veel nieuwe ontwikkelingen plaats, waardoor energieslurpers steeds zuiniger worden. Tegelijkertijd komen er echter ook apparaten op de markt die juist meer energie verbruiken dan hun voorgangers, zoals flatscreen televisies en tablets.

Wil je zelf ook energie besparen? Lees dan in dit artikel hoe je dit het beste kunt doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *