Tips bij problemen met wasdrogers

HaZee

  • ***
  • 204
    • Bekijk profiel
Tips bij problemen met wasdrogers
« Gepost op: 15 januari 2017, 22:24:13 »
Allereerst: Welkom op dit forum!

Algemeen
Gebruik alstublieft de zoekfunctie (link) van dit forum. Mocht u een topic vinden met hetzelfde probleem als u, dan kunt u vaak daar ook de oplossing vinden of eventueel daaronder reageren. Kunt u uw probleem niet goed terugvinden, start dan een nieuw topic (link). Vermeld uitgebreid wat uw droger nog wel en niet meer doet en of deze een storingscode  geeft en zo ja welke.

Vermeld ook de nummers van het typeplaatje (staat meestal in de deurrand) dan weet iedereen precies om welke droger het gaat.

Foto’s
Vaak zijn foto’s heel handig om wat duidelijk te maken. Het forum staat alleen vrij kleine foto’s toe (max. 128 kb) zodat het niet mogelijk is om voldoende te kunnen uitvergroten/inzoomen. Het is dus handiger als u de foto’s ergens op het internet plaatst en de link daarvan in het bericht op het forum zet. Een eenvoudig voorbeeld is Google Photo's (een gratis onderdeel bij je Google/gmail account). Op deze site (link) vindt u nog meer tips om foto’s op het internet te zetten.
Op de site (link) kan je foto's posten zonder registratie

Tot Slot
We vinden het fijn als iets is opgelost (en ook als dat niet gelukt is) dat u dat laat weten op het forum. En een bedankje wordt natuurlijk ook heel erg gewaardeerd door de vrijwilligers hier op het forum  8)

Veel voorkomende problemen:
Levenloos...
Het komt helaas veel voor dat een droger van het ene op het andere moment compleet levenloos is. Alsof de stekker niet in de wandcontactdoos zit. Omdat dit een veel voorkomend probleem is, is daar een verzameltopic voor gemaakt.  Als u een vergelijkbaar probleem hebt, maar uw merk en/of type wordt hier niet behandeld, plaats dan duidelijke foto’s van beide kanten van de printplaat. Het verzameltopic heet “AEG Bosch Wirlpool Bauknecht opeens dood? (002)” (link)
Reservoir vol
Het komt vaak voor dat de droger meldt dat het reservoir vol is terwijl dat helemaal niet zo is. Dit komt door verstopping en/of vervuiling bij de pomp. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van wasverzachter en stof. In het topic “Indesit droger. Indicatie lampje waterreservoir brand” (link) vindt u daar meer informatie over.

Te snel klaar en was nog vochtig
Een droger meet het vochtpercentage door middel  van een  weerstandsmeting tussen 2 delen in de trommel of meetstrips, als hier een isolerende laag op zit door wasverzachter dan denkt de droger dat de was al droog is terwijl het niet zo is. Vaak helpt het om de binnenkant van de trommel te ontvetten met azijn of iets dergelijks, anders moet je het verderop zoeken zoals in het topic “Lavatherm 55540 droogt niet meer goed” (link).
« Laatst bewerkt op: 21 januari 2018, 16:15:43 door bennie »