Droger erg warm

Droger erg warm
« Gepost op: 30 januari 2018, 00:42:24 »
Hallo allemaal,

Misschien heeft iemand van jullie een idee wat er kapot kan zijn. En of het nog de moeite waard is een onderdeel te vervangen of niet.

Mijn wasdroger (AEG 577) is al een oudje maar deed het altijd nog prima. Nu heb ik hem dit weekend flink schoongemaakt en de achterkant op een of andere manier vergeten vast te schroeven.

Vandaag was gedroogd en bij thuiskomst was de was niet droog en de wasmachine erg warm. Was bovenin machine droog, onderin nat. Toen kwam ik erachter dat hij dus een uur zonder achterkant heeft staan draaien op kastdroog programma.

Iemand een idee hoe ik erachter kom of mijn beestje nog te redden is? De wasmachine kan ik zelf maar droger hoefde eerder nog niet, vandaar :)

Alvast bedankt!
Groet Chantal

Lampje

  • *****
  • 841
    • Bekijk profiel
Re: Droger erg warm
« Reactie #1 Gepost op: 30 januari 2018, 11:29:12 »
Chantal,

Dan heb je wel mazzel gehad, want zeker een droger die verwarmingselementen heeft mag je eigenlijk niet alleen laten.

Ook het 's nachts een "droogje draaien", vanwege goedkope stroom, is gezien het brandgevaar, geen optie.

Elektrische wasdroger is brandoorzaak nummer 1 in huis

Brandveiligheid van wasdrogers (Consumentenbond)


Want ook het niet stofvrij maken van de verwarmingselementen kan zelfs een explosie veroorzaken, omdat stof bij grote hoeveelheden explosief kan zijn.

Door het niet sluiten van het geheel heb je de luchtstroom verstoord, waardoor het verwarmingselement zijn warmte niet kwijt kon.

Als het goed is, dan zitten er op het element twee thermostatische schakelaars (clixon). Een die afschakelt en automatisch weer aan gaat als de temperatuur gezakt is en daarnaast nog zo een maar die springt er uit als een nog hogere waarde overschreden wordt. Daar zijn twee types van, de ene gaat echt stuk en moet je weggooien, bij de andere springt er een knopje uit, wat je weer moet indrukken om te resetten.

Maar om zeker te zijn van wat er in jouw droger precies zit, had ik graag de gegevens van model; PNC en serienummer wat bij de deuropening vermeld staat.

Ik zie dat jouw droger waarschijnlijk maar 1 clixon heeft, deze lijkt vast te zitten op het element. Maar geef de gegevens maar eens van de clixon want misschien zijn ze elders los te koop, want het vervangen van het hele element kost zo rond de 150 euro.
« Laatst bewerkt op: 30 januari 2018, 15:34:26 door Lampje »
Met vriendelijke groet,

Lampje