Bosch Maxx Sensitive 6 slaat af

Bosch Maxx Sensitive 6 slaat af
« Gepost op: 29 oktober 2017, 10:50:59 »
Beste,

Sinds kort heeft onze Bosch Maxx Sensitive 6 droger kuren (typenummer WTE86100NL/05). Nou heb ik al wat uren rondgekeken op meerdere fora en het apparaat merendeels uit elkaar gehaald maar tot dusver heeft niets geholpen. Hieronder daarom een korte beschrijving van wat er gebeurt.

1. Het duurt lang voordat de droger überhaupt een teken van leven geeft wanneer de knop van 'uit' naar een van de programma's gezet wordt. Dit was al wel een poosje, maar ik heb het idee dat dit nog langer is geworden.
2. In eerste instantie begint de droger, wanneer deze zover is, gewoon aan zijn programma.
3. De droger draait (dus de aandrijving doet het) en het wasgoed is na afslaan warmer dan eerst (dus de verwarming doet het ook).
4. Na een minuut of 2-3 slaat de droger af. Lampjes zijn allemaal uit, geen waarschuwingslichtjes etc. Hierna volgt weer zo'n 'dode' periode als beschreven onder punt 1. Bij het uitvallen is er een klik te horen, maar het zou best kunnen dat die voorheen ook te horen was.
5. Nog opvallender, wanneer de droger na de eerste keer uitvallen weer teken van leven geeft en opnieuw aangezet wordt draait het apparaat ongeveer een seconde en slaat dan weer af. Gevolgd door weer zo'n dode periode en het daarop volgende programma draait weer 2-3 minuten. Deze cyclus herhaalt zich voor zover ik weet, maar na een tijdje heb ik ook wel iets beters te doen dan kijken naar hoe de droger aan- en uitgaat  ::)

Nu heb ik dus geprobeerd om het tijdsgestuurde (x aantal minuten) i.p.v. 'vochtgestuurde' programma te draaien; zelfde gedonder.
De achterkant en zijkanten eraf gehaald, her en der wat aangekoekt stof hetgeen ik allemaal verwijderd heb; zelfde gedonder.
Na enig zoeken het reservoirtje onder de condensor gevonden en diezelfde prut verwijderd; zelfde gedonder.
Verder gezocht, pompje bij de condensor gevonden en ook schoongemaakt, floater en alles wat erbij hoort; zelfde gedonder.

Nou houd ik best van klusjes en een beetje aanrommelen in huis, maar in dit geval kom ik er niet uit. The usual suspects bij dit type wasmachine lijken allemaal niet de boosdoener te zijn. Zijn hier nog knappe koppen die een idee hebben wat er aan de hand is, en eventueel zelfs een oplossing hebben?

Met vriendelijke groeten,

van 't Hof

bennie

 • *****
 • 1,326
  • Bekijk profiel
Re: Bosch Maxx Sensitive 6 slaat af
« Reactie #1 Gepost op: 29 oktober 2017, 13:50:27 »
je hebt nu in elk geval weer een mooie schone droger ;D

het probleem zit op de printplaat,
de beruchte LNK of TNY chip is de voeding van het besturingssysteem en die bevat een thermische beveiliging die bij jouw dus de kuren heeft
je zult geen schade ontdekken maar de enige remedie is vervangen van deze chip
die klik zal het uitschakelen van een relais kunnen zijn, omdat deze niet meer bekrachtigt word valt die terug in ruststand

zouden we een paar duidelijke foto's mogen zien van de voor en achterkant van je printplaat, om te kijken welke chip jij er op hebt zitten
bij voorkeur ergens op het net plaatsen en de link in je bericht ivm het uitvergroten

Re: Bosch Maxx Sensitive 6 slaat af
« Reactie #2 Gepost op: 29 oktober 2017, 16:35:39 »
Bedankt, ik zal eens kijken of ik de droger vandaag nog of anders morgen uit elkaar kan draaien om bij de printplaat te komen. Mocht het inderdaad de chip zijn, wat zijn dan de vooruitzichten? Zelf heb ik namelijk niet de kennis of gereedschappen om aan het solderen te slaan.

bennie

 • *****
 • 1,326
  • Bekijk profiel
Re: Bosch Maxx Sensitive 6 slaat af
« Reactie #3 Gepost op: 29 oktober 2017, 16:44:46 »
als je bij een van ons in de buurt woont zouden wij je kunnen helpen en anders zijn er wel bedrijfjes die deze reparaties doen, altijd goedkoper dan een nieuwe printplaat
het lijkt me ook verstandig om de condensatoren op de printplaat te vervangen omdat het lang duurde voor hij opstartte
maar het volledig uitvallen heeft wel met de lnk/tny te maken
ik wacht de foto's even af

bennie

 • *****
 • 1,326
  • Bekijk profiel
Re: Bosch Maxx Sensitive 6 slaat af
« Reactie #4 Gepost op: 17 december 2017, 21:54:15 »
hoe is het afgelopen?